Május 22. Szerda, Júlia, Rita

85 házat taroltak le a földcsuszamlások Kolumbiában

null

A szélsőséges időjárási események Kolumbiát is erőteljesen érintik. Legutóbb kevesebb, mint egy hónapja Cesar tartomány került víz alá, néhol 1,5 méteres mélységig, komoly károkat és sajnos halálesetet is hozott magával.

Most Atlántico érzi meg erősen, mit is jelent a túlságosan sok eső. A helyi média szerint a november 5-én kezdődő esőzések 30 órán keresztül tartottak, és ezalatt hatalmas mennyiségű csapadék érkezett a területre.

A villámáradások, melyeket a csapadék váltott ki már önmagukban is komoly károkat okoztak az infrastruktúrában és az épületekben, de mindezt tetőzték a több helyen is kialakuló, kiterjedt földcsuszamlások.

Szerencsés módon halálesetek nem történtek, legalábbis nem számolt be róluk sem a helyi média, sem a hatóságok nem jelezték tragédia történtét, azonban mintegy 85 ház teljes egészében megsemmisült, és 80 családot kellett kitelepíteni az érintett területekről. Az eső kapcsán is több épület sérült, köztük egy szórakozóhely tetőszerkezete, mely beszakadt, és 6 embert megsebesített.

képek: Laura Ardila Arrieta

lead kép: Government of Atlántico, Colombia