Május 25. Szombat, Orbán

7 életet követeltek a földcsuszamlások Venezuelában

null

Venezuelának idén nincsen szerencséje az esőzésekkel. Az ország számára nem ismeretlenek az özönvíz-szerű esők, így pedig természetesen a villámáradások sem, de idén már április óta szinte állandóan árvízi károkkal kell szembenézni az ország egy-egy területén.

kép: Government of Venezuela

Ezek a károk pedig jelentősek, sajnos több halálos áldozatot is követeltek, illetve az érintett területeken a kitelepítések is álladóak, hiszen a víz számos épületet rongált meg, vagy tett teljesen lakhatatlanná.

Most az ország északkeleti részén, Anzoategui tengerparti államban történt tragédia a heves esőzések kapcsán. Guanta és Juan Antonio Sotillo településeken kiterjedt földcsuszamlások alakultak ki, melyek jelentős rombolással jártak.

kép: Government of Anzoátegui

186 házat teljesen elsöpört a törmelékhalom, mintegy 260 embert pedig evakuálni kellett. A földcsuszamlások az anyagi károkozás mellett eddig 7 ember életét is követelték, de sajnos az esőzések egyelőre jelen lesznek a mindennapokban Venezuelában, így a további katasztrófák kialakulásának esélye is igen magas.

kép: accuweather.com

lead kép: ZODI 51 Anzoátegui