Május 29. Szerda, Magdolna

5 km-es földcsuszamlás alakult ki Kolumbiában

null

A heves és tartós, illetve nagy mennyiségű esőnek nem csak az a veszélye, hogy villámáradásokat hoz létre, vagy a nagy mennyiségű víz a folyókat áradásra készteti. A víz ugyanis a földet is feláztatja, és ahol a természetes növényzet hiányzik, vagy a terület domborzata nem szerencsés, ott könnyen kialakulhat földcsuszamlás is.

kép: Archivo particular tomado de Facebook

Kolumbiában, november 10-én éppen egy ilyen esemény jött létre, ebben azonban nincsen semmi meglepő, hiszen az országban a földcsuszamlások kialakulására rengeteg példát láthatunk. Most azonban egy szokatlanul nagy területet érintő eseményről van szó.

A kérdéses földcsuszamlás mintegy 5 km-es területet fed le. Az El Molino falut is érintő, de többnyire a közeli hegyoldalban kialakuló földcsuszamlás sajnos 5 halálos áldozatot is követelt, emellett pedig számos család kitelepítését tette szükségessé.

Eddig 20 család kényszerült elhagyni az otthonát, de további 50 család esetében helyezték kilátásba az evakuálás szükségességét a helyi hatóságok. Ez pedig azt is jelenti, hogy a földcsuszamlás következményeivel, esetleg újabb csúszásokkal továbbra is számolni kell a területen.

lead kép: Watchers.news