Május 12. Vasárnap, Pongrác

2.06 méteres hóréteg 4 nap alatt - újabb rekord New York államban

Világidőjárás
2022. november 25. 14:00
null

A Nagy Tavak esetében bekövetkező úgynevezett tóhatású havazás extrém méreteket is képes ölteni - ez történt most is, mikor november 16 és 20 között tekintélyes mennyiségű havat kapott a nyakába többek közt New York állam.

2014-ben Buffalo Southtownsban állított be rekordot a havazás, amit idén elorozott az állam területén található Orchard Park. Itt ugyanis nem kevesebb, mint 2,03 méter hó halmozódott fel ebben a pár napban.

Azonban Hamburg - szintén New York állam területén található település - most úgy tűnik, becsúszó szereléssel elvette a kitüntető címet, mivel ugyan csak pár centimétert, de rávert a parkra, és a maga 2,06 méteres hóvastagságával gyorsan megdöntötte a rekordot.

Az már egészen más kérdés, hogy a helyi lakosok hogyan is reagáltak az extrém mértékű havazásra, hiszen ez alól kiásni az autót, vagy éppen a házat nem kis feladat, ráadásul a csupán néhány nap alatt érkező hó igazából garantálja, hogy késni fognak az emberek a munkahelyükről, ha egyáltalán rálelnek az autóra a kupacok alatt.

képek: John Normile - Getty Images

lead kép: Joshua Bessex - AP

USAembertóhatáshavazás