Június 21. Péntek, Alajos

100 halálos áldozatot követeltek eddig a két hónapja tartó heves esőzések Venezuelában

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Venezuela számára a mostani esős évszak komoly kihívásokat tartogat, mivel a hatalmas mennyiségű csapadék rendre áradásokat és földcsuszamlásokat vált ki szerte az országban. A károk mostanra hatalmasak, és sajnos a halálos áldozatok száma is egyre csak emelkedik.

kép: Government of of Merida

Táchira államban november 11-én mindössze 2 óra leforgása alatt 49 mm csapadékkal kellett számolni - ez közel azonos azzal a mennyiséggel, ami idehaza egész hónapban érkezik. A lezúduló csapadék okozta áradásokban egy ember meghalt.

Mérida államban a földcsuszamlások is súlyosbítják a helyzetet. Ezek csak a november 8-án érkező heves esőzések kapcsán 11 települést érintettek. Az államban 10 folyó lépett ki a medréből, közel 100 házat lakhatatlanná téve.

kép: Government of of Merida

A venezuelai vezetés az elmúlt hónapok heves esőzései kapcsán eddig 100 halálos áldozatot erősített meg, de az eltűntek száma is igen magas, túlélésükre pedig csekély esély mutatkozik. Több száz család kényszerült elhagyni otthonát és szükségszállásokon vagy rokonoknál meghúzni magát.

kép: nytimes.com

lead kép: Matias Delacroix-AP