Május 26. Vasárnap, Evelin

Történelmi méreteket ölt az áradás Nigériában - mostanra a halálos áldozatok száma eléri az 500-at

null

Nigéria történetének egyik legsúlyosabb áradásával néz szembe. Tény, hogy az elképesztő veszteségek annak köszönhetőek, hogy bár a hatóságok nem javasolják, nagyon sok ház épült a folyók mellett, azok árterében.

kép: vanguardngr.com

A problémán azonban ez nem változtat. A most is zajló áradások - melyek decemberig várhatóan még folytatódni fognak – jelenleg mintegy 1,4 millió embert érintenek. Azok száma, akiknek el kellett hagynia az otthonát a víz miatt mostanra eléri a 800 000-et.

Az ország 36 állama közül 27-ben tomboló árvíz eddig több, mint 1500 sérültet hagyott hátra, a halálos áldozatok száma pedig mostanra 500-ra emelkedett. Sajnos ezek az adatok még feljebb is fognak kúszni, hiszen a helyzet csak romlik.

Komoly gondot okoz az a közel 45 000 épület, melyet megrongált a víz, és a másik 45 249, melyet teljes egészében elpusztított. Azonban ennél is nagyobb gond, hogy az amúgy is élelmezési nehézségekkel küszködő országban az áradások 70 566 hektárnyi mezőgazdasági területet tettek teljesen tönkre és további 76 168 hektárt rongáltak meg.

kép: Reuters

lead kép: IBRAHIM OBANSA