Június 24. Hétfő, Iván

Tajvan 3 nap alatt 1818 mm csapadékot kellett elviseljen a Nesat trópusi vihar miatt

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

A Nesat trópusi vihar október 14-én elérte Tajvant. A viharrendszer rendkívül nagy mennyiségben szállított csapadékot, amiből bőkezűen juttatott az érintett területekre is. Ez azonban ebben az esetben elképesztő mennyiséget jelentett.

kép: DGH

Tajpej Shilin körzetében 72 óra alatt 1818 mm csapadékot regisztráltak a műszerek. Összehasonlításképpen: Magyarországon az éves csapadékmennyiség 500-750 mm között alakul átlagosan, vagyis a városrész akkora mennyiségű esőt kapott, ami idehaza 3-4 év(!) alatt érkezik csak.

Persze nem csak a főváros kapott az égi áldásból, de a legtöbb területen ennél azért lényegesen kevesebb csapadékkal kellett számolni. Ez persze így sem kevés, hiszen Tajvan északi részén több város is 700-1000 mm közötti csapadékmennyiséget regisztrált 72 óra alatt.

kép: apa.az

A döbbenetes mennyiségű víz értelemszerűen villámáradásokkal járt, melyek komoly károkat okoztak a városokban is, de igazán nagy pusztítással a termőterületek esetében kellett számolni - ez pedig az élelmezésre is hatással lesz.

kép: CNA

lead kép: CNA