Május 30. Csütörtök, Janka, Zsanett

Noru elérte Vietnamot valamint Thaiföldet és nem kímélte egyiket sem

null

A Noru tájfun rendkívüli mértékű pusztítást vitt véghez a Fülöp-szigetek területén, de természetesen a viharrendszer nem állt meg. Haladása során pedig sem Vietnam, sem pedig Thaiföld nem kerülhette el a sorsát.

kép: REUTERS-Eloisa Lopez

Szeptember 26-án Vietnam partjainál halad el a rendszer, mely komoly károkat okozott az érintett területeken. A heves szél háztetőket bontott meg és komoly károkat okozott az áramellátásban is. A hatóságok már jó előre elrendelték több, mint 320 000 ember evakuálást, ennek köszönhetően pedig Vietnamból halálos áldozatokról nem érkeztek hírek.

35 óra leforgása alatt egyes területek azonban 400 mm-t is meghaladó csapadékmennyiséggel szembesültek, mely komoly károkat okozott az infrastruktúrában és a lakóházakban is. Több, mint 8000 épületet rongált meg a víz, 9 összeomlott, mintegy 6000 hektáron pedig a termés is károsodott. A veszteségek közt 200 szarvasmarha és több, mint 34 000 baromfi is szerepel.

kép: onecms-res.cloudinary.com

Thaiföld valamivel szerencsésebb volt, a szeptember 28-án érkező Noru ide mintegy 200 mm csapadékot hozott 24 óra alatt, de az erős széllel karöltve a víz így is hatalmas károkat okozott. Az áradások itt is több ezer háztartást érintettek, áramkimaradásokkal kellett számolni, de itt sajnos már 4 halálos áldozat is írható Noru számlájára.

kép: DDPM Thailand

lead kép: DDPM Thailand