Július 27. Szombat, Liliána, Olga

Heves esőzések és földcsuszamlások Mexikóban - hatalmas a pusztítás

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Legalább három ember meghalt a Mexikó több államát is érintő heves esőzésekben, pontosabban az ezek következtében kialakuló földcsuszamlásokban. Az érintett területeken nem csak az épületekben esett kár, hanem az utak is sok helyen járhatatlanok.

kép: Floodlist

Több iskola, lakóépület, híd és főútvonal is komoly károkat szenvedett, a mentőalakulatok munkája szakadatlanul csak gyűlik. Sok embert kellett kimenteni otthonából, hiszen több városban is az autók tetejéig ért az áradás szintje.

Néhol 130-180 mm csapadék is érkezett egyetlen nap alatt, mely már bőven alkalmas a rombolásra a villámáradások révén, de talán a legrosszabbul Múzquiz település járt, ahova augusztus 31-én egyetlen nap leforgása alatt 355,6 mm csapadék érkezett.

kép: Floodlist

A terület megközelíthetetlen a járművek számára, egyetlen ép út sem maradt, a sár pedig mindent elnyel. A település polgármestere elmondta, hogy az itt élő emberek mintegy 70%-a az esőzés következtében mindenét elvesztette, hiszen a földcsuszamlások sorozata a házakat eltemette.

kép: Government of Muzquiz

képek: Government of Muzquiz