Május 12. Vasárnap, Pongrác

Havazott az USA hegyvidékén szeptember 9-én

Világidőjárás
2022. szeptember 13. 11:00
null

Szeptember első napja elhozta nekünk a meteorológiai ősz kezdetét, és bár kellett várni rá néhány napot, de mostanra az időjárásban is érezzük, igen, tényleg ősz van. A csillagászati ősz azonban csak szeptember 23-án érkezik, de ez az időjárást nem zavarja.

kép: Wyoming DOT

Olyannyira nem, hogy Wyoming nyugati - középső területein a hegyvidék magasabb területein a tél is beköszöntött szeptember 9-én reggel. Bár tény, hogy hegyvidéki területekről van szó - 2500 méteres magasság környékén -, a hó ilyen korán azért még itt is szokatlan.

Ez a havazás nem csak egy pár fehéren táncoló pelyhet jelentett, a hótakaró befedte az utakat is, bár sok helyen esőbe váltott át, így tartósan szinte sehol nem maradt meg. A hóesés olyan sűrű volt, hogy egyes területeken a 40 métert sem érte el a látótávolság.

kép: Glacier Nemzeti Park

A havazás természetesen hideget is hozott, a hajnali órákban 4°C alá süllyedt a hőmérő higanyszála. A szakemberek hosszútávú előrejelzései szerint a téli időjárás beköszöntére - azaz a hegyvidékek kiterjedt havazásaira, illetve az alacsonyabb területek hideg nappalaira – az USA területén nem kell majd decemberig várni.

Lead kép: shutterstock

télőszUSAidőjáráshavazás