Június 23. Vasárnap, Szidónia, Zolna

Earl Bermuda partjait fenyegeti - életveszélyes hullámokkal érkezik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Miközben a világ árgus szemekkel figyeli Kay-t, azt a hurrikánt, mely Mexikó és az USA számára is sok kellemetlen percet szerzett, kevésbé foglalkozott Earl érkezésével. Pedig kellett volna, igaz Earl nem ért partot.

kép: hypotheticalhurricanes.fandom.com

Az atlanti hurrikánszezon 5. nevezett viharaként Earl szeptember 7-én erősödött hurrikánná, és azóta is csak izmosodik – a szakemberek várokozásai szerint nagy hurrikánná is növekedhet, ezzel pedig már komoly veszélyt képvisel.

Szerencsések a környező szárazföldek, hiszen a hurrikán a kalkulációk szerint nem ér majd partot, ami jó, de persze van rossz oldala is, hiszen míg Earl a nyílt vízen tartózkodik, addig az erősödése is megoldott, nem gyengítik a szárazföldi akadályok.

kép: NOAA

Bár landolni nem fog, a viharrendszer keltette hullámok Bermudát és az USA keleti részét is érinteni fogják - ez utóbbit kisebb mértékben. A szigetország számára azonban Earl komoly veszélyt jelent, hiszen a szállított csapadékból, a szélből is kijut nekik, és életveszélyes méretű hullámokkal is számolni kell – ezzel együtt a vihardagály valószínűsége is megugrik.

kép: NOAA

lead kép: NOAA-GOES-East, RAMMB-CIRA, The Watchers