Június 25. Kedd, Bocsárd

Áradás 300 halálos áldozat és kolera Nigériában

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Nigéria helyzete az esővel idén kritikusan alakult. Február óta kénytelenek a helyiek szembenézni a heves esőzések okozta áradásokkal, melyek mostanra elképesztő méreteket öltöttek. A víz 29 tagállamot érint Nigéria 36 állama közül.

kép: Reuters

A hivatalos adatok szerint eddig 300 halálos áldozatot követeltek az áradással összefüggő események, a sérültek száma pedig 500 felett alakul. Eddig mintegy 500 000 embert érintett közvetlenül a víz tombolása.

Ez a szám azonban emelkedni fog, lévén, hogy a heves esőzéseknek koránt sincsen vége. Ráadásul az ország víztározói közül sok a túlcsordulás határán van, így kénytelen a felesleges vizet leereszteni. Ez pedig a Niger és a Benue folyók mentén lévő 13 államban tovább fogja súlyosbítani az áradásokat, hiszen az árhullám megállíthatatlanul érkezik ezekre a területekre.

Ha mindez nem lenne elég, az ENSZ szeptemberig 1500 gyanús esetet és 64 halálos áldozatot regisztrált, melyek sajnos jó eséllyel a kolerához köthetőek. A járvány kialakulása annak köszönhető, hogy az áradás betört az ivóvízkészletekhez is, és beszennyezte azokat.

kép: Disaster Management Initiative

lead kép: Disaster Management Initiative