Június 23. Vasárnap, Szidónia, Zolna

Már 38 halálos áldozata van az erdőtüzeknek Algériában

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Algéria sem menekülhet meg az erdőtüzek rombolásától, melyek közül egy komoly problémákat okozott az Algéria-Tunézia közötti határnál található El Tarf tartományban. A helyi média “tűztornádónak” jellemezte a lángokat, de nem azok viselkedése, hanem villámgyors terjedése és pusztítása miatt.

kép: ABDELAZIZ BOUMZAR - REUTERS

Algéria szerte tombolnak a lángok, sajnos több halálos áldozattal is számolni kell. Az El Tarf tartományban fellobbant tüzek ebből a szempontból egyelőre az élre törnek. A lángok itt egy vadasparkot is érintettek.

24 halálos áldozattal lehetett számolni, ezeknek az embereknek a zöme éppen a vadaspark látogatása közben veszítette életét. De 12-en egy buszon lelték halálukat, mely éppen a hegyvidéken haladt át, mikor a tűz hirtelen bekebelezte.

kép: AP

Augusztus 17-én összesen 39 erdőtűz lobbant fel 14 tartományt érintve. El Tarf-ban 16 tüzet tartanak számon, és a vezetés arra is erősen utalt, hogy ezeknek a lángoknak a többségét sajnos szándékosan lobbantották fel. A tüzekben eddig összesen 38-an haltak meg, a sérültek száma pedig meghaladja a 200-at.

kép: africanews.com

lead kép: actualnewsmagazine.com