Május 20. Hétfő, Bernát, Felícia

Halálos viharok Olaszországban, gondok Korzikán

Világidőjárás
2022. augusztus 20. 11:00
null

Komoly vihar érte el Olaszországot augusztus 18-án, csütörtökön. Bár a vihar csapadékot is hozott, mivel a Po medencét nem érintette, ez az ottani szárazságon nem enyhített semmit. Toszkánában és Korzikán azonban rombolt.

kép: CIMA Research Foundation

Toszkánában Piombino városában a helyi óriáskeréken tekert párat a vihar, majd nemes egyszerűséggel letépte róla a kabinokat. Ugyanitt a közel 140 km/h-ás szél háztetőket is megrongált. Liguria környékén a csapadék okozott gondokat, vegyesen az eső és a jég is.

A Franciaországhoz tartozó Korzikán sokkal inkább a szél okozott gondokat, semmint a vihar többi velejárója. Itt több településen is 150 km/h feletti értékeket mértek, de a legrosszabbul Marignana járt. Itt 224,6 km/h-ás széllökést is regisztráltak, melynek ereje már egy 4-es kategóriájú hurrikánnak is megfelelne.

A heves eső, a jég és a szél sajnos nem vonult el könnyen. A keletkezett anyagi károk mellett Toszkánában és Korzikán összesen 7 halálos áldozatot erősítettek meg a hatóságok, több embert ápolnak kórházban is.

kép: romanelli alessandro

lead kép: Alexandra.M

viharOlaszországemberhaláléletszél