Június 25. Kedd, Bocsárd

Futótűz emészett el 17 házat Franciaországban

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Franciaországban jelenleg 8 jelentős erdőtűz terjed, de közülük is kiemelkedik a Landiras névre keresztelt futótűz, mely sajnos feltámadt hamvaiból, és újra rendkívüli mértékben pusztítja az erdőségeket és sajnálatos módon az épületeket is.

kép: EPA-EFE-SDIS

Gironde megye területén terjed a tűz, melyet azonban nem is olyan régen már sikerült megfékezni. Az emberfeletti küzdelemben a tűz 14 000 hektárt emésztett el, de a szakemberek megállították. Azonban a tűz parázslott tovább, és augusztus 8-án újra fellobbant.

Augusztus 11-ig további 600 hektárnyi fenyőerdő vált a tűz martalékává, ráadásul a közeli Belin-Beliet település is veszélybe került, itt 17 ház égett le a terjedő futótűz miatt. Összesen mintegy 10 000 embert kellett kitelepíteni a tűz miatt.

kép:Reuters

A terjedése vonalán helyezkedik el az A63-as autópálya, mely Bordeaux és Spanyolország között az egyik legjelentősebb kereskedelmi útvonal. Amennyiben a tűz túlságosan közel kerül hozzá, esetleg el is éri az autópályát, akkor a hatóságok kénytelenek lesznek lezárni azt.

kép: aljazeera.com

lead kép: AP