Június 25. Kedd, Bocsárd

Erdőtűzbe keveredett egy vonat Spanyolországban, pánikszerűen menekült róla néhány utas

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Spanyolország, ahogyan Európa több területe is, idén nem áll igazán jól erdőtüzek tekintetében. Becslések szerint eddig mintegy 275 ezer hektár veszett el a közel 400 erdőtűzben, mely az ország területén tombolt, vagy tombol.

kép: BBC

Bejís közelében is lángol egy igen intenzív tűz, mely a vonat közlekedési útvonalát is érinti. Az itt közlekedő szerelvények Valencia és Zaragóza között járnak, jellemzően igen sok embert szállítva.

Augusztus 16-án este egy szerelvény kis túlzással belerobogott a lángokba. Magát a vonatot ugyan nem érték el a lángok, de az ablakból látszódó intenzív tűz tombolása a vonaton tartózkodók közül több embernek is elvette a hidegvérét, így pánikszerű menekülésbe kezdtek.

A vonatvezető határozott utasítása ellenére kitörték az ablakokat, és gyalog igyekeztek menekülni, aminek nem lett jó vége. A vonat visszatolatott a közeli állomásra, közben felvette a menekülőket is, akik közül azonban ketten is súlyos égési sérüléseket szenvedtek. Az állomáson minden utas biztonságosan le tudott szállni, a vonaton maradó emberek közül senki sem sérült meg.

kép: netherlands.postsen.com

lead kép: BBC