Június 15. Szombat, Jolán, Vid

50 halálos áldozata van az áradásnak Nigériában

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Nigéria Jigawa állama számára a szárazság idén nem jelentkezett, a terület a másik szélsőséggel kénytelen szembenézni. Igaz, nem egyedül, mivel Nigéria több állama is a heves esőzésekkel küszködik, de Jigawa különösen rossz helyzetben van.

Július vége óta szinte egyfolytában heves esőzések érik a területet, a szünet nélkül érkező csapadék pedig egy jól kialakított városban is komoly gondokat okozna. Jigawa területein azonban a vízelvezetés kiépítése közel sem jó.

Emellett számolni kell a hegyekből lezúduló vízmennyiségekkel is, így az állam sok területe teljesen víz alá került. Humanitárius katasztrófa is közeleg, az állam vezetése szerint soha ez előtt nem kerültek még szembe a víz ilyen romboló erejével.

Több ezer lakóház omlott össze az áradásokban, eddig 50 halálos áldozatról tudnak a hatóságok. Az infrastruktúra is komoly károkat szenvedett, és a rengeteg víz, mely a továbbra is tartó heves esőzések miatt még csak nem is szivárog el, a fertőzések, járványok kialakulásának kockázatát is jelentősen növeli.

képek és lead kép: Mustapha Sule Lamido