Július 27. Szombat, Liliána, Olga

22 halálos áldozata van eddig a Csádot érintő heves esőzéseknek

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Nigéria és Szudán mellett most már Csád is komoly kihívásokkal küszködik, melyeket a jelentős mennyiségű csapadék okoz. Közben Afrika más régiói pedig ötödik éve nélkülözik az esős évszak jelentette, életet hozó csapadékot.

Csád területén több település is víz alá került, köztük a fővárosban, N'Djamenában is több kerületben áll a víz, melyet a június óta tartó heves esőzések okoznak. Az anyagi károk mellett a területen eddig 22 halálos áldozattal is számolni kellett.

Az áradások nyomán ez a szám biztosan emelkedni fog, és ennek oka még csak nem is rombolás, hanem az a humanitárius katasztrófa, melyet a víz vált ki több afrikai országban is. Ráadásul az áradások az élelmiszer-termelésre is tragikus hatással vannak.

Az ENSZ jelentései szerint a 22 halálos áldozat mellett több, mint 200 sérültje is van az eseményeknek. Mintegy 17 000 embert érintettek az áradások közvetlenül és eddig 1312 házat rongáltak meg erősen. Az élelmiszerellátás mellett az ivóvíz-szolgáltatás is komoly károkat szenvedett.

képek és lead kép: IOM