Május 19. Vasárnap, Ivó, Milán

22 halálos áldozata már van az ugandai tomboló áradásoknak

Világidőjárás
2022. augusztus 06. 08:00
null

Uganda Mbale kerületében komoly gondokat okoztak a Nabuyonga és a Namatala folyók, pontosabban azok áradása. Mindkét folyó kilépett medréből, és pusztító áradással lepte meg a helyieket, akiknek reagálni is alig volt ideje.

A víz több területen is elsöprő erővel jelentkezett, néhol a járműveket teljesen elmerítette. Namakwekwe és Mbale város egyes részein a betörő víz olyan hirtelen érkezett, hogy a járműveket utasokkal együtt gyűrte maga alá - rengeteg embert keresnek.

A víz házakat is elsodort, több utat járhatatlanná tett, sárlavinákat indított el. A hatóságok eddig 22 halálos áldozatot erősítettek meg, de az eltűntek száma igen magas és több területen a mentési munkálatok is erőteljes akadályokba ütköznek.

A mentésbe a katonaság is bekapcsolódott a mentők és a tűzoltók mellett. Sajnos az egyik halálos áldozat is egy katona volt, aki a mentés közben vesztette életét. A helyi vezetés példátlannak nevezte a mostani áradás pusztítását, mind az anyagiakat, mind pedig az emberéleteket tekintve.

képek és lead kép: Rt. Hon. Nabbanja Robinah. PRIME MINISTER

vízesőemberUgandahalálélet