Június 20. Csütörtök, Rafael

Újabb áradások Pakisztánban - 6 halálos áldozat és összeomló házak

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Az esős évszak csapadékmennyisége több területen is meglepő méreteket öltött. Köztük van Pakisztán is, ahol most Beludzsisztán lakói voltak kénytelen szembesülni azzal, mire is képes 90 mm, ha pusztán 24 óra alatt zúdul a nyakukba.

kép: Xinhua

Ezen a területen a legtöbb épület vályogból készül, ennek megfelelően az áradásoknak nem igazán tudnak ellenállni. A tartomány fővárosában, Quetta utcáin a hömpölygő víz közlekedési káoszt okozott, míg az alacsonyabban fekvő részeken több ház is összeomlott a víz romboló erejének engedve.

A helyzetet súlyosbította a szél is, mely a vízzel együtt rengeteg villanyoszlopot semmisített meg, ezzel pedig kiterjedt és tartós áramszünetet idézett elő. A mentési és takarítási munkálatok megkezdődtek, de sajnos 6 esetben már későn érkezett a segítség.

kép: PDMA Balochistan

4 ember halt meg egy összeomló ház alatt, két másik embert pedig elsodort az áradás. A helyi média szerint az elsodort személyek kisgyerekek voltak, de ezt a hatóságok egyelőre nem erősítették meg. Komoly veszélyeket rejt magában a Khyber Pakhtunkhwa gleccsertó, mely a nagy mennyiségű csapadék hatására kiömölhet, ezzel pedig jelentős károkat okozhat az alatta elterülő településeknek.

kép: theepochtimes.com

lead kép: Banaras Khan - AFP