Június 24. Hétfő, Iván

Tornádójárvány Kínában

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Kínában a baui front, vagyis a “szilvaesők” sávjában most is megmutatta a természet, milyen pusztító ereje van. Ezen az igen hosszú területen, melyen a Tibeti-fennsíktól egészen Japánig húzódik egy határvonal, mely az északi sarkvidéki keringést választja el a déli trópusi körforgástól.

A területen hatalmas viharrendszerek képesek kialakulni, melyek nem csak heves esőzésekkel, hanem durva szelekkel és sajnos erős tornádókkal is megkeserítik a területen élők napjait. Most a kínai Jiangsu tartomány élt át egy tornádójárványt.

5 tornádó bukkant fel a területen, melyeket ugyanaz a lassan haladó szupercella hozott létre, mely jelentős mennyiségű csapadékkal is “kedveskedett” a helyieknek. Az 5 tornádó rombolása összességében mintegy 9,6 millió dollárnyi kárt okozott.

A tornádók közül kettő elérte az EF3-as kategóriát. Motorokat hajigáltak szét a mezőkön, tetőket bontottak meg, de sajnos ennél is tovább mentek. Több téglaépület is leomlott amikor a tornádó telibe kapta. Csak az egyik, a Guannan tornádó az 5 közül mintegy 650 épületben tett kárt.

képek és lead kép: Eric Wang twitter