Május 30. Csütörtök, Janka, Zsanett

Kiterjedt áradások Brazíliában, több, mint 40 000 embert kellett kitelepíteni

null

Brazília északkeleti régiójának az esővel gyűlik meg a baja, nem is kis mértékben. Három államában is komoly esőzésekkel küszködnek, és sajnos a halálos áldozatok száma is egyre csak emelkedik, hiszen ebben az évben az áradásokból már többször is kijutott ennek a régiónak.

kép: Prefeitura de Jaqueira

Alagoas területén a heves esőzések hatására mintegy 40 000 ember volt kénytelen elhagyni az otthonát, és kényszerszállásokra vagy rokonokhoz menekülni a víz elől. Az áradások több, mint 50 települést érintenek. Az államban a július 3-át megelőző 60 napban az egész évben szokásos csapadékmennyiséget regisztrálták a műszerek.

Pernambuco sem járt sokkal jobban. Egyes területein 118 mm csapadékot is regisztráltak egyetlen nap leforgása alatt. 24 településről összesen 4200 embert kellett kitelepíteni. Egy ember eltűnését jelentették.

kép: disasterphilanthropy.org

Rio Grande de Norte területén is gondokat okoznak az áradások, itt iskolákat, közintézményeket kellett megnyitni a kitelepítettek előtt, mivel a víz rengeteg házat rongált meg. Brazília északkeleti régiójában májusban ugyancsak a heves esőzések nyomán már több, mint 80 halálos áldozattal kellett számolni, félő, hogy ez a szám most emelkedni fog.

kép: brazil.postsen.com

lead kép: brazil.postsen.com