Május 21. Kedd, Konstantin

Halálos áradások Szocsiban

Világidőjárás
2022. július 28. 14:00
null

Szocsi a Fekete-tenger partján fekvő üdülőváros, mely sokunknak az olimpia kapcsán lehet ismerős. Az orosz város most kénytelen volt rendkívüli állapotot hirdetni, mivel július végén súlyos viharok támadtak a területre.

kép: Anton Olearnik - TASS

Július 23-án egyetlen óra leforgása alatt 75 mm csapadék zúdult le, mely vízmennyiséget a város képtelen volt tolerálni. A villámáradások mellett azonban a csapadék a városon áthaladó folyót is áradásra késztette, mely jelentős károkat okozott.

Eddig egy halálos áldozatról számoltak be a hatóságok, a sérültek száma igen magas. A mentési munkálatok folyamatosan tartanak, ám az infrastruktúrában esett károk nehezítik azt. A város vezetése elmondta, hogy Szocsi fönnállása óta ilyen eseménysorral még nem szembesültek.

A víz mintegy 250 épületet károsított, és nagyjából 60 járművet sodort el magával. A kocsikban keletkezett károk jelentősek. A területen a júniusi hónap második felében több helyen is heves viharok tomboltak, Szocsiban a múlt hónap 24. napján 2 holttestet is találtak a heves esőzések nyomán kialakult áradásokban.

képek és lead kép: t.me-sochitypical

vízesőOroszországSzocsiáradáshalálélet