Június 24. Hétfő, Iván

Az extrém hőség miatt teljesen lezárhatnak egy hidat Nagy Britanniában

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Extrém hőmérsékletekkel kénytelenek szembenézni a brit állampolgárok. Ez most azt jelenti, hogy a helyi meteorológiai szervezet kénytelen volt vörös riasztást kiadni a hőség miatt, amire eddig még sohasem volt példa.

A 40°C, vagy akár a feletti hőség komoly kihívást jelent az ország számára, és nem csak azért, mert az egészségügyre komoly nyomást helyez. A probléma ennél lényegesen nagyobb, kezdve az energiafelhasználással és folytatva a sort az infrastruktúrával.

A Hammersmith-híd különösen nehéz helyzetben van. A világ egyik legrégebbi fém függőhídja ugyanis már 2020-ban megrepedt, pontosabban az öntöttvas talapzatban keletkeztek repedések a hőség miatt. Ennek a hídnak a javítása különösen költséges, így a szakemberek egy 420 000 fontot kóstáló rendszerrel igyekeznek lehűteni a hidat. Ennek részeként “ezüstfóliába” csomagolták az átkelőt, hogy csökkentsék a forróság okozta terhelést.

A hőtágulás jelensége ilyen extrém forróság esetén erősen jelen van. Ám amíg ez egy család életében azt jelenti, hogy beragad a kapu, addig egy város életében ennél lényegesen nagyobb, költségesebb és veszélyesebb problémákat generál. A hídon most még a gyalogos és biciklis forgalom haladhat, de az autókat és más járműveket már kitiltották, és készek arra is, hogy teljesen lezárják a hidat a forgalom elől.

képek és lead kép: shutterstock