Június 13. Csütörtök, Anett

Aere rekordmennyiségű esőt öntött Japánra

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Az Aere trópusi vihar partot ért Japánban. Erőssége nem éri el a tájfun kategóriát, szelei ennek megfelelően nem olyan rombolóak, ez jó hír. Emellett azonban a szállított csapadék mennyisége brutális.

kép: bolnews.com

A klímakatasztrófa nyomán a viharok által a földre zúdított csapadék mennyisége sajnos növekszik, ezzel hozzájárulva a szélsőséges időjárási jelenségek terjedéséhez. Japánban is pontosan ez történik, hiszen Aere rekordmennyiségű esőt hozott Kyushu térségbe.

Ez a rekord 120 mm csapadékot jelent, azaz négyzetméterenként 120 liternyi esőt. Ez önmagában nem olyan sok Japán viszonylatában, ám ez a területre egyetlen óra alatt érkezett, ez pedig komoly fennakadásokat okozott.

kép: japantimes.com.jp

Mintegy 40 házat árasztott el a víz, és több út is járhatatlanná vált a kialakult földcsuszamlások miatt. A mentőalakulatok munkáját ez jelentősen megnehezítette, ahogyan az is, hogy bár a vihar a szárazföld felett veszített erejéből, szétesett, de maradványai gyakorlatilag egy helyben állva ontják magukból továbbra is az esőt. Szerencsére sérültekről vagy halálos áldozatokról nem érkeztek hírek.

kép: laprensalatina.com

lead kép: en.trend.az