Május 19. Vasárnap, Ivó, Milán

Már 25 halálos áldozatot követeltek az áradások Dél-Kínában

Világidőjárás
2022. június 20. 11:00
null

Dél-Kína számára a június nem egészen azt jelenti, mint számunkra. Míg nekünk ez a nyári, jó esetben a szabadságok, élmények gyűjtésének időszaka, amikor élvezzük a napsütést, pancsolunk és jeges italokat szürcsölünk, addig Dél-Kína számára ez az árvizek időszaka.

kép: Xinhua

Jelenleg is hatalmas károkat okoznak az áradások, melyek nem kímélnek sem településeket, sem termőföldeket. Kiterjedtek a károk Hunanban, Kína legnagyobb rizstermelő régiójában, de a szomszédos régiók sem járnak sokkal jobban.

Hunanban 96 000 hektáron semmisült meg a termés. Ez 960 négyzetkilométer, ami közel két Budapestnyi területnek felel meg. Csak a tartományban mintegy 2700 ház omlott össze vagy vált lakhatatlanná, ráadásul az infrastruktúra is komoly károkat szenvedett, így a mentési munkálatok is nehezen haladnak.

kép: China News Service-Wang Dongming

Az idei szezonban eddig 25 ember vesztette életét Dél-Kínában, és sajnos még messze az esőzések vége. A termőföldekre sincsen jó hatással a rengetek eső, eddig több, mint 170 000 hektáron sérült vagy semmisült meg a termés.

kép: VCG

lead kép: Xinhua

esőKínaemberáradáshalálélet