Június 14. Péntek, Vazul

Agatha letarolta Mexikó egy államát és rekorder is lett

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Agatha nevével is kénytelenek leszünk megismerkedni, mivel a hurrikán komoly rekordot állított fel. Május 30-án Mexikó partjainál landoló, 3-as kategóriájú szörnyeteg ugyanis a legerősebb hurrikán, mely valaha landolt május hónapban a Csendes-óceán keleti részén.

Mexikó Oaxaca állama kapta Agatha teljes erejét, így a pusztítás is elképesztő, melyet a viharrendszer maga után hagyott. A néhol 24 óra alatt 240 mm-nyi csapadékot is hozó esőzések mellett a “hölgy” 165 km/h-ás szeleket is produkált.

Az állam kormányzója az előzetes adatok alapján már most kénytelen volt bejelenteni, hogy Agatha eddig 11 halálos áldozatot szedett, de sajnos 32 embert tartanak számon eltűntként, és túlélésükre az esély igen kicsi.

A legtöbb áldozatot az árvizek és a földcsuszamlások szedték, de az összeomló épületek is komoly veszélyt jelentenek. Az utak több helyen járhatatlanok, az infrastruktúra sérülése jelentős. Agatha maradványai pedig Veracruz állam felé haladnak, ahol heves esőzésekre számítanak a szakemberek.

képek és lead kép: Gil OBED - AFP