Június 15. Szombat, Jolán, Vid

Venezuela fuldoklik az esőzésekben, a fővárosban is földcsuszamlás volt

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Április közepe óta küszködik az esőzésekkel, illetve azok hatásaival Venezuela. Több tartományban is komoly károkat okoztak az áradások, de a főváros sem úszta meg a heves és kiadós csapadékot.

kép: Alcaldía De Caracas

Caracas városában április 27-28-án a helyi hidrológiai intézet szakemberei 48 óra alatt 180 mm csapadékot regisztráltak. Ez elsőre nem tűnik soknak, de a háromszorosa a szokásos április havi mennyiségnek.

A csapadék következtében a fővárosban földcsuszamlás is kialakult. Ez Los Flores de Catia negyedet érintette, ahol a hatósági jelentések alapján 10 épületet sodort el a sárlavina. Az nem egyértelmű, hogy voltak-e áldozatai az eseménynek.

kép: Alcaldía De Caracas

Mérida területén szintén földcsuszamlást okozott a heves esőzés. Itt április 19-én szabadult el a pokol, és a sárlavina egy olyan épületet is magával sodort, melyben egy ember tartózkodott, ő nem élte túl az eseményeket. Más területeken az esőzések kiterjedt áradásokkal jártak, több ezer családot kényszerítve otthona elhagyására. Sok helyen szükségállapot kihirdetésére is sor került.

kép: REUTERS-Leonardo Fernandez Viloria

lead kép: REUTERS-Leonardo Fernandez Viloria