Június 20. Csütörtök, Rafael

Tornádók kavarogtak az új-zélandi Levinben

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Heves zivatarok csaptak le Levin városára Új-Zélandon. A vihar kifejezetten erős esőzéseket is produkált, melyek fennakadásokat okoztak a városban, sőt, egyes területeit jégesővel is megszórta. De az igazán nagy gondot most nem a víz váltotta ki.

kép: Xinhua

A városban 140 Km/h-ás széllökéseket is regisztráltak, melyek már bőven alkalmasak arra, hogy komolyabb gondokat okozzanak az épületekben vagy az idősebb fákban. Ez így is történt, egy kicsavart fa ráadásul egy nőre zuhant, aki a kórházban életét vesztette.

A heves szél mellett a vihar egy időben több kisebb tornádót is létrehozott. Ezek többnyire csak kisebb károkat okoztak, villanypóznákat, fákat döntöttek ki. Egy nagyobb testvérük is született, melyről kezdetben azt gondolták, légzuhatagról lehetett szó, de mostanra világossá vált, hogy a pusztításért tornádó a felelős.

Mert a nagyobb testvér Levinben 30-50 házat is megrongált, köztük 30 jelentős károkat szenvedett 10 épület pedig a földdel lett egyenlő. Az eseménysornak sérültjei is szép számmal vannak, mivel a lakosok nem szoktak hozzá a tornádók megjelenéséhez, így nem is számítottak az érkezésükre.

képek és lead kép: Horowhenua District Council