Június 13. Csütörtök, Anett

Komoly áradásokkal küszködik Indonézia - földcsuszamlások és tornádó is tetézi a bajt

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Indonézia sem áll valami jól az áradások és földcsuszamlások tekintetében, melyeket a területen dúló heves viharok és az igen nagy mennyiségű csapadék vált ki. A károk jelentősek és kiterjedtek, és sajnos halálesetek nélkül sem sikerült átvészelni a május 21-én érkező viharokat.

kép: DAFFA RAMYA KANZUDDIN - AFP

Nyugat-Jáva tartományban a heves esőzések hatására egy kiterjedt földcsuszamlás jött létre. A sárlavina több házat is magával sodort. A katasztrófában 4 ember meghalt, 5 ember pedig elveszítette otthonát.

kép: DAFFA RAMYA KANZUDDIN - AFP

Szumátra szigete sem maradt ki a heves esőzésekből. Az itt kialakuló villám és tartós áradások mintegy 11 440 épületet károsítottak, és 45 000 embert érintettek május 20-án Medan városában. Sérültekről vagy halálesetekről azonban nem szólnak a hírek.

A május 20-i heves esőzések után Medan lakói számára nem volt túl sok idő fellélegezni. A károk felmérése még folyamatban volt, mikor május 22-én tornádó csapott le ugyanerre a területre, szerencsére azonban emberi áldozatokkal ezúttal sem kellett számolni.

kép: REUTERS-Lirio da Fonseca

Ugyancsak a heves esőzések okoztak komoly gondokat és károsítottak meg több, mint 970 házat Észak- és Közép-Kalimantan és Gorontalo tartományokban. A jelentések alapján a víz az utcákon néhol 1,5 méteres magasságig állt.

lead kép: BNPB