Június 16. Vasárnap, Jusztin

Kolumbiában a heves esőzések már 33 halálos áldozatot követeltek március óta

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Kolumbiában március 15-én indult a szezon, pontosabban az esős évszak. Hogy miért hívják mégis szezonnak? Mert sajnos ilyenkor egymást követik a katasztrófák, legalábbis mióta az esőzések mennyisége egyre szélsőségesebbé válik.

kép: DefensaCivilColombia

Most Cundinamarca megye esett áldozatul a heves esőzéseknek, illetve az azok következtében kialakult villámáradásoknak és földcsuszamlásoknak. Az elmúlt napokban 5 halálos áldozatot követeltek a sárlavinák, és 6 embert eltűntként tartanak nyilván.

Március 15 óta csak ebben a megyében 85 települést ért katasztrófa az esőzések nyomán. Az áradások és földcsuszamlások mindössze 31 települést nem érintettek eddig a megye határain belül. Ezeket az adatokat szemlélve pedig nem csoda, hogy a kormányzó szükségállapotot hirdetett.

kép: Civil Defence Colombia

Kolumbiában az esős évszak kezdete óta 33 halálos áldozatot követeltek az esőzések következtében kialakult katasztrófák. Eddig 44 sérülttel lehet számolni, körülbelül 21 500 embert érintettek az események, mintegy 3025 ház sérült meg, illetve 117 lakhatatlanná vált.

kép: Nicolás García Bustos

lead kép: DefensaCivilColombia