Június 20. Csütörtök, Rafael

Áradások Kanadában és az USA északi részén is

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Szép lassan megérkezett a tavasz az USA északi államaiba és Kanadába is. Vágytak is rá erősen, hiszen a heves hóviharok után a napsütés különösen jót tesz az ember közérzetének. A nap azonban még várat magára.

kép: Peguis First Nation

Egyelőre az esővel kell inkább számolni, mely Manitobában jócskán a megszokott mennyiség felett hullik. Április eleje óta Kanada ezen régiójában több helyen is 120-160 mm csapadékot regisztráltak, mely az ilyenkor szokásoshoz képest 400-600 %-kal több.

Ez önmagában még nem akkora mennyiség, hogy egy hónapra elosztva komoly gondokat okozzon, de ehhez jön még a hóolvadás, valamint a jégtorlódás is, melyek együttesen kiterjedt áradásokat okoznak Kanada területein, és az USA északi államaiban is.

kép: North Dakota National Guard

Manitoba, Minnesota és Észak-Dakota területein több ezer embert kellett kitelepíteni az áradások miatt. Több település is kénytelen volt szükségállapotot kihirdetni. Az utak, hidak és épületek is hatalmas károkat szenvedtek el, szerencsére azonban sérültekről, vagy halálos áldozatokról egyelőre nem érkeztek jelentések.

kép: Submitted by Brandon Burley

lead kép: Pembina County Emergency Management