Június 24. Hétfő, Iván

Soha nem látott vízkorlátozásokat kellett bevezetni Kaliforniában

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Kaliforniában nem enyhül a szárazság, jelenleg az állam mintegy 40%-a kivételes aszállyal néz szembe. Az Oroville-tó, mely a fő víztározó 1970-óta nem látott alacsony vízállást mutat, idén pedig a január, február és a március az állam történetének legszárazabb év eleji időszakát produkálta mind eső, mind pedig hó tekintetében.

A fent említett indokok miatt a vezetés példátlan lépésre szánta el magát. Dél-Kalifornia vízhiány - vészhelyzetet hirdetett, melyre soha ezelőtt nem volt még példa. Ez pedig komoly vízkorlátozásokat jelent mintegy 6 millió ember számára.

Egyelőre “csak” a kültéri vízhasználatot korlátozzák. Ez azt jelenti, hogy az érintett vízszolgáltatók két lehetőség közül választhatnak: vagy heti egyszeri öntözési lehetőséget biztosítanak a felhasználóiknak, vagy lecsökkentik a teljes felhasználható vízmennyiséget.

A választás pedig kötelező, mivel azok a társaságok, akik nem vezetik be a megszorításokat minden hektárláb (nagyjából egy 8 sávos versenymedence kapacitása) után 2000 dolláros bírságot kell, hogy fizessenek, mivel egyszerűen nincsen víz arra, hogy fenntartsák a jelenlegi szolgáltatási rendszert.

kép: KPIX CBS SF Bay Area - Dixi tűz

képek és lead kép: shutterstock