Július 27. Szombat, Liliána, Olga

Nálunk lefutott, az USA-ban most érkezett a tavaszi tél

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Idehaza április 3-án letudtuk a tavaszi telet. Megvolt a hó, a reggeli döbbenet, és néhol a fehér lepel mértéke a 10 cm-t is meghaladta. A hideg ugyan még jelen volt pár napig, de mostanra annak is búcsút inthetünk.

Az USA azonban csak most szembesül a téllel, legalábbis annak tavasszal érkező változatával. A jelentős hideg-betörés azonban nem csak a havat és az erős szeleket hozza magával.

Az északi területeken és a hegyvidékeken a hó mindenképpen várható vendég lesz, bár dél felé haladva a jelentősebb jégverés is a lehetőségek listáján szerepel. A hómennyiséget pedig 10 cm fölé becsülik a szakemberek.

Persze csapadék más területeken is érkezik, méghozzá olyan mennyiségben, hogy a Középnyugaton több területen is árvíz figyelmeztetést adtak ki. A villámáradások mellett azonban itt a szél az, ami komoly veszélyt jelent.

A hideg-betörés hatására a feltételek ideálissá válnak az erőteljes tornádók kialakulásához is, és az ilyen pusztító jelenségekkel sűrűn találkozó területeken most megint tornádójárványra lehet számítani.

képek és lead kép: shutterstock