Május 20. Hétfő, Bernát, Felícia

Issa sanyargatja az amúgy is fuldokló Dél-Afrikát

Világidőjárás
2022. április 17. 14:00
null

Dél-Afrika KwaZulu-Natal tartománya nem kifejezetten szerencsés a mostani esős évszakban. A csapadék mennyisége ugyanis már eddig is komoly gondokat okozott, az esőzések pedig az országban előcsalogatták a sáskákat is, melyek elképesztő tömegekben tarolják le a növényzetet.

kép: cnn

A tartomány megpróbáltatásai pedig még koránt sem értek véget. Jelenleg éppen Issa, a szubtrópusi depresszió borzolja a kedélyeket, mely a part közelében mozog. Ez pedig újra hatalmas mennyiségű és heves esőzéseket eredményez, a 90 km/h körüli szelekről már nem is beszélve.

kép: weather today

A helyi hatóságok felszólították a lakosságot, hogy ne menjenek sem az elárasztott utakra, sem az azokon átívelő hidakra, hiszen mindegyik potenciálisan életveszélyes lehet. Sőt, ha egy mód van rá, egyáltalán ne induljanak útnak.

Az alacsonyan fekvő területeken élőket felszólították otthonaik elhagyására. Aki teheti, magasabbra költözik, akinek erre nincsen lehetősége, és fél attól, hogy otthona összeomlik, közösségi szálláshelyekre menekülhet.

kép: cnn

Issa nem landol KwaZulu-Natal területén, hanem elkanyarodik, és a tenger fölött marad. Ez sajnos nem jelenti azt, hogy ne rombolna a szárazföldön, azt azonban igen, hogy a tengerből erőt merítve tovább fokozódik az ereje. Eddig 45 halálos áldozatot követeltek az esőzések nyomán kialakult földcsuszamlások és áradások a területen.

kép: watchers.news

lead kép: cnn

viharesőIssaDél-Afrikaemberélet