Május 20. Hétfő, Bernát, Felícia

Petrópolis újra tragédiák sorozatát éli meg az eső miatt

Világidőjárás
2022. március 23. 14:00
null

Februárban Brazíliában, Rio de Janeiro államban Petrópolis városában tragédiát okozott a heves esőzés. A villámáradások és a kiterjedt, sorozatos földcsuszamlások akkor nem csak megdöbbentették a világot, hanem összesen 233 ember életét is követelték.

kép: g1.globo.com

Még csak március van, alig volt idő a gyászra és arra, hogy az emberek az életük romjait elkezdjék összeszedegetni, máris érkezett az újabb csapás, most is heves esőzés formájában.

kép: g1.globo.com

Március 20-től jelentette a helyi meteorológiai ügynökség a jelentős mennyiségű csapadékot, mely egyes területeken 10 óra leforgása alatt 415 mm esőt is jelenthetett. Ez természetesen újra villámáradásokat okozott, ezzel megbénítva a közlekedést a 300 000-res lakosú nagyvárosban.

Sajnos a földcsuszamlások is jelentkeztek, és most sem csak egy - két eseményről volt szó. Nagyjából 100 újabb földcsuszamlásról számoltak be a területen, melyek most sem voltak kegyesek, és utakat, épületeket sodortak magukkal.

kép: g1.globo.com

A helyi mentőalakulatok megkezdték a munkát, ami nem egyszerű az infrastrukturális károk miatt. A rossz időjárási helyzet miatt azonban már a tragédiákat megelőzően több területet is evakuáltak a hatóságok. Sérültekről és halálos áldozatokról egyelőre nem szóltak a hírek.

lead kép: Tatiana Roque twitter

viharklímaesőföldcsuszamlásemberélet