Június 23. Vasárnap, Szidónia, Zolna

Lángolt az erdő Dél-Koreában egy atomerőmű mellett

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Az atomerőművekkel kapcsolatos félelmek felerősödtek a háborús konfliktus nyomán, de sajnos nem csak Ukrajna területén jelentkezett ilyen irányú probléma.

kép: shutterstock

Dél-Korea keleti parti Buldzsin megyéjében pusztító erdőtűz ütött ki március 4-én és komoly károkat okozva tarol a zöldterületeken. Ezzel már alapvetően is igen nagy gondot okozna, de sajnos a tűz terjedése veszélyezteti a Hanul atomerőművet is.

kép: Korea Forest Service

A helyzetre válaszul a kormány természeti katasztrófa miatti riasztást adott ki és a legfőbb prioritásnak adta meg az atomerőmű védelmét.

A helyi tűzoltóság több tucat helikoptert és 1000 tűzoltót vetett be a lángok megfékezése érdekében. Az atomerőművet védelmi vonallal vették körbe, a jelentések alapján a létesítményben nem esett komolyabb kár. A szélirány megváltozása is segített ebben.

kép: CFP

Azonban a szél megfordulása a közeli települést már nem kímélte. Innen 4000 lakost kellett kitelepíteni, 22 lakóház és 9 egyéb épület vált a tűz martalékává, a kitelepítettek többsége azonban már estére hazatérhetett.

kép: newsbeezer.com

lead kép: Daniel Evrosimoski