Június 13. Csütörtök, Anett

Kolumbiában a folyók áradása több ezer embert szigetelt el a külvilágtól

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

A heves esőzések nem csak Haitin, Kolumbiában is problémákat okoznak. Itt azonban nem a villámáradásokkal van a gond, hanem azzal, hogy több helyen is kiléptek a folyók a medrükből, és számos települést elárasztottak.

Antioquia megye 5 településén is szükségállapotot kellett hirdetni, mivel az itt található Apartadó, Grande, Vijagual és Murindo folyók a hetek óta tartó heves esőzések hatására kiléptek a medrükből.

Tették ezt úgy, hogy nem csak elárasztották az utakat, hanem gyakorlatilag mocsárrá változtatták az érintett területeket, ahol több ezer embert szigeteltek el a külvilágtól. A területet közúton, járművel megközelíteni lehetetlen. A települések több háza is komoly károkat szenvedett, de a segítségnyújtás csak nagyon korlátozott keretek között lehetséges a kialakult helyzetnek köszönhetően.

Kolumbia más területei is küszködnek a túlságosan sok vízzel. Caldas, Chocó, Cauca és Risaralda megyék is megszenvedik a folyók áradását, melyek a március eleje óta érkező nagy mennyiségű csapadék elvezetésére már nem képesek.

Itt azonban a domborzati adottságok miatt nem csak az áradásokkal, hanem földcsuszamlásokkal is számolni kellett, melyek során két ember életét vesztette és sokan megsérültek. Az esőzések pedig továbbra is folytatódni fognak.

képek és lead kép: Dagran Antioquia