Március 2. Szombat, Lujza

Gombe Malawit is elérte, és itt sem kímélt senkit

Világidőjárás
2022. március 18. 08:00
null

Gombe nem volt éppen kegyes Afrika országaival. Miután meglátogatta Madagaszkár szigetét, ott az esőzéseivel okozott komoly károkat, de szerencsére ide viszonylag gyengén érkezett a viharrendszer. Azonban nem állt meg.

kép: africatimes.com

A Mozambiki-csatornába kilépve erőt gyűjtött és hármas kategóriájú ciklonként csapott le Mozambikra. Jelentős mennyiségű csapadékkal, széllel, és sajnos halálesetekkel, áradásokkal tarkított menetelése hatalmas károkat okozott.

kép: Lameck Masina (VOA)

De Gombe ereje kitartott, így Malawit is elérte. Ide már a szél nem hozott olyan sok problémát, a 24 óra alatt lezúduló 100 mm csapadék azonban igen.

Malawi területén villámáradások is keletkeztek, és több folyó is kilépett a medréből. A vihar miatt számos területre figyelmeztetést adtak ki. A viharkárok többek közt egy tábort is érintettek, ahol azok az emberek igyekeztek menedéket keresni, akiket nem is olyan sokkal korábban az Ana vihar tett földönfutóvá.

kép: Lameck Masina (VOA)

Malawi területén Gombe jelentős károkat okozott, de ami még ennél is rosszabb, az az, hogy a villámáradások és a folyók árvizeinek következtében már 4 halálos áldozattal is lehet számolni.

kép: maravipost.com

lead kép: Malawi Red Cross

ciklonMalawiemberhaláléletGombe