Június 15. Szombat, Jolán, Vid

Egyre rosszabb a helyzet Ausztráliában az esőzések miatt

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Továbbra is eső áztatja azokat a területeket Ausztráliában, ahol a jelentős áradások hatásaival kell számolni. Új-Dél-Wales és Queensland is elúszott, Sydney-ből ezreket kellett evakuálni.

kép: SAEED KHAN - AFP

Komoly károkat okozott az áradás mind a két államban, mostanra pedig Sydney városa is jelentős áradásokkal és anyagi károkkal kénytelen szembe nézni. Az eső pedig szakadatlanul esik, sőt, a napokban egy viharrendszer nyomán heves széllel is számolni kell.

kép: Muhammad FAROOQ - AFP

Ez pedig jelentősen rontani fog a helyzeten. A csapadék ugyanis, mely napok óta áztatja a régiót a talajt telítette. A puha földből pedig a szél sokkal könnyebben csavarja ki a fákat és a villanyoszlopokat. Emellett a hatóságok arra is figyelmeztetnek, hogy a telített talaj a további esőzésekre sajnos könnyen földcsuszamlással reagálhat.

A mentési munkálatok és a kitelepítések is folyamatosan zajlanak, ezt azonban erősen nehezíti a nagy mennyiségű törmelék, melyet a víz visz magával, valamint a kiterjedt infrastrukturális károk. A BOM- a helyi meteorológiai szolgálat szerint ráadásul a szél és az eső mellett nagy jégesőkre is lehet számítani.

kép: Muhammad FAROOQ - AFP

Az esőzések és a szélsőséges időjárás mostanra Új-Dél-Wales államban 8 halálos áldozatot követelt. Ezzel szemben Queenslandben már 20-ra emelkedett a halottak száma, és sajnos sok embert tartanak nyilván eltűntként is.

lead kép: Muhammad FAROOQ - AFP