Május 22. Szerda, Júlia, Rita

Birmingham fuldoklik az esőben

null

Idehaza ritka vendéggé váltak az esők, de nincsen ez mindenhol így. Miközben mi a szárazsággal küszködünk - és tulajdonképpen Európa jó-része is áhítozik az esőre - az USA területén, egészen pontosan Alabamában túl sok is a csapadék.

kép: Elizabeth D Madison

A túl sok pontosabban azt jelenti, hogy Birmingham egyes részein 130 mm csapadékkal is lehetett számolni egyetlen nap leforgása alatt. A viharfellegek azonban az egész városban eregették magukból a csapadékot, így igen sok helyen alakultak ki villámáradások.

kép: Lauren P

Nem csak az aluljárók, az alacsonyabban fekvő területek is tóvá változtak, amikben az autók sokszor a tetőig is elmerültek. A víz azonban nem mindenhol maradt egy helyben, a sodró áradás pedig 8 alkalommal is beavatkozásra kényszerítette a tűzoltókat.

Egy férfit kórházba kellett szállítani, mivel megsérült, mikor járművét elsodorta a víz, egy pedig kritikus állapotban került kórházba. Szintén a víz ragadta magával, és a bámészkodóknak köszönheti életét, akik kihúzták a járművéből.

kép: Homewood Fire Dept

Birmingham közlekedése káoszba fulladt, az utak sok helyen járhatatlanná váltak, de a vonatsínek is a víz alá merültek. Az esőzések az autópályákat sem kímélték.

kép: Homewood Fire Dept

lead kép: Homewood Fire Dept