Május 18. Szombat, Alexandra, Erik

1 ember meghalt egy újabb heves esőzésben Ausztráliában

Világidőjárás
2022. március 17. 14:00
null

Ausztráliában az eddig érintett területeken csökkent az esőzések száma és intenzitása, de azért a kontinenst nem hagyta el a rendszer. Sőt, még Új-Dél-Wales államot sem, csak most a nyugati részét érintette, leginkább Broken Hillst.

kép: AAP

A településen 24 mm csapadékot regisztráltak mindössze 30 perc alatt, ami elképesztően intenzív esőzést jelent. Ennek meg is lett a következménye, hiszen kiterjedt villámáradásokkal kellett szembenézni.

kép: 9news.com.au

A helyi hatóságok több esetben is kénytelenek voltak beavatkozni, mentési manővereket végrehajtani, de szerencsére komoly károk, illetve veszteségek nem történtek. Egyetlen esetet kivéve.

Az áradásba egy 56-éves férfi autóval hajtott bele, majd elakadt. Mikor a járműből kiszállt, a víz sajnos elsodorta, majd egy betoncső az átáramló vízzel együtt beszívta. A férfit, bár a hatóságok megtalálták, újraéleszteni nem sikerült.

kép: ABC Broken Hill- Bill Ormonde

A rendőrség és a tűzoltóság is arra kérte a lakosságot, hogy a közelmúltban tapasztalt heves esőzések miatt körültekintően járjanak el, ha útra kelnek, és hívjanak segítséget, ha szükségesnek érzik.

kép: NSW SES - Matt Brewster

lead kép: NSW SES

esőembercsapadékAusztráliahalálélet