Június 13. Csütörtök, Anett

Téli viharok tarolnak az USA déli államaiban

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Az USA déli államai nem éppen a kegyetlen havazásokról és a nagy hidegekről híresek, ezek többnyire a magasabb területeken jelentkeznek. Igaz, már tavaly is volt abból tragédia, hogy a hideg-betörés még Texas-t is érintette.

kép: Brad Vest / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Ez most sincsen másképpen, kiterjedt viharrendszer szállít havat és hideget Új-Anglia, Texas, Pennsylvania és több más déli állam területére. Ez pedig ezeken a helyeken nem jellemző, ennek megfelelően nem is igazán vannak rá felkészülve az emberek.

kép: Live Storms Media

A sík területeken, de még a Mississippi-völgy egy jelentős részén is az ilyenkor szokásoshoz képest jelentős hidegek alakultak ki. Több helyen az átlag alatt 22°C-kal alakulnak a hőmérsékletek, ami szokatlan és pusztító hatású.

A kiterjedt havazás miatt sok a közúti baleset, torlódások alakulnak ki. A havazás mellett jéggel is számolni kell, ez tovább nehezíti a közlekedést. Ráadásul a szakemberek szerint a vihar néhány napig biztosan jelen lesz a régióban, vagyis bőven lesz ideje a pusztításra.

kép: Brad Vest - GETTY IMAGES NORTH AMERICA - Getty Images via AFP

Az áramellátásra sincsen jó hatással a téli időjárás. Az érintett területeken 110 000 ember maradt áram nélkül, ami a fűtési lehetőségeket is befolyásolja, ez pedig ilyen hidegben, főleg ott, ahol ez nem megszokott komoly problémákat is jelenthet.

kép: SCOTT OLSON - GETTY IMAGES NORTH AMERICA - Getty Images via AFP

lead kép: SCOTT OLSON - GETTY IMAGES NORTH AMERICA - Getty Images via AFP