Április 27. Szombat, Zita

Petrópolis tragédiája - már 152 halálos áldozat van

Világidőjárás
2022. február 23. 11:00
null

A több, mint 300 000 lakossal rendelkező Petrópolis városának nevét megtanulta a világ. De nem azért, mert maga a település gyönyörű, vagy mert a lakosok vendégszeretőek, holott ez is igaz. Az ok, amiért megjegyeztük a nevét az a földcsuszamlás sorozat, mely tátongó sebet ejtett a városon.

kép: JOSE LUCENA - TheNews2 -Agência Estado via AFP

Csak a településen mintegy 50 földcsuszamlást regisztráltak a heves esőzések következtében, mely a területet sújtotta. De persze nem csak a város járt rosszul, a térségben összesen 755 földcsuszamlást rögzítettek a hatóságok.

kép: JOSE LUCENA - TheNews2 -Agência Estado via AFP

A sárlavina és a törmelékhegyek alatt még most is 120 embert keresnek a mentőalakulatok Petrópolisban, és mostanra sajnos a halálos áldozatok száma is 152-re emelkedett.

Bár a kutatások folyamatosan tartanak, de a mentőalakulatok szakemberei elmondták, hogy mostanra igen kicsi maradt az esélye annak, hogy még életben találhatnak valakit a törmelék és a sár alatt.

kép: JOSE LUCENA - TheNews2 -Agência Estado via AFP

Brazíliában a zord időjárási jelenségek december óta pusztítanak, és mostanra már 219 halálos áldozatot követeltek szerte az országban, és száznál is több embert keresnek a tragédiák után még most is.

kép: Joao Gabriel Alves - Controluce via AFP

lead kép: Joao Gabriel Alves - Controluce via AFP

PetrópolisembersárlavinaBrazíliahalálélet