Május 30. Csütörtök, Janka, Zsanett

Malik Európában rombolt - 6 halottja már van

null

A január vége nem alakult valami szerencsésen Európában. Idehaza sem volt semmi a viharos szél, de Észak-Európa több országa számára sem tartogatott semmi jót január utolsó hétvégéje.

kép: Johan NILSSON - TT NEWS AGENCY - AFP

Megérkezett ugyanis Malik (Németországban Nadia néven emlegetik), mely vihar hurrikán erejű szelekkel “kedveskedett”, melyből főleg az Egyesült Királyság, Németország, Dánia és Lengyelország kapott egy jó adagot.

kép: Keld NAVNTOFT - Ritzau Scanpix - AFP

A szél felkorbácsolta a tengert, emiatt a part menti régiókban vihardagállyal és áradással lehetett számolni. Azonban a víz mellett a szél sem volt kegyes sem a házakkal, sem a hajókkal, jelentős anyagi károkat okozva.

A viharos szél most sem hagyta a fákat és a villanyoszlopokat a helyén. Számtalan esetben okozott ezzel közlekedési fennakadásokat, erős közlekedési káoszt. Berlinben a tűzoltóság kénytelen volt vészhelyzetet hirdetni, és felszólította a lakosokat, hogy maradjanak otthon.

kép: Keld NAVNTOFT - Ritzau Scanpix - AFP

Minden erőfeszítés és figyelmeztetés ellenére is legalább 6 halálos áldozata van Maliknak, és több százezer embert hagyott áramellátás nélkül.

kép: AP

lead kép: Owen Humhprey - AP