Június 20. Csütörtök, Rafael

Madagaszkárra lecsapott a hónapban a harmadik jelentős vihar, és érkezik a negyedik is

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Komolyan sorozza az időjárás Madagaszkár partjait. Még nincs is vége a februárnak, de ebben az egyébként is rövidebb hónapban már két pusztító viharon is túl van a szigetország, és most itt a harmadik.

kép: Meteo Madagascar

Dumako trópusi viharként február 15-én landolt a szigeten, jelentős mennyiségű csapadékot és szelet zúdítva a lakosok nyakába. A heves esőzések most is kiterjedt áradásokat váltottak ki, melyek csak tovább rontották a két előző vihar nyomán kialakult helyzetet.

Dumako eddig 6 halálos áldozatot követelt, miközben több, mint 5000 embert érintett, közülük pedig közel 3000 az otthonát is kénytelen volt elhagyni. A vihar következtében kialakult áradások ugyanis 113 házat semmisítettek meg és további 983 otthont rongáltak meg kisebb – nagyobb mértékben.

kép: Ministeran'ny Fiarovam-pirenena

Az áradások során egy híd is megrongálódott, a víz pedig komolyan érintette az infrastruktúrát. A helyi hatóságok igyekeznek a helyreállítási munkálatokkal, de az idő ellenük dolgozik. Még ebben a hónapban, február 22 környékén ugyanis megérkezik a területre Emnati, mely egy újabb trópusi vihar, újra jelentős csapadékmennyiséggel.

kép: suspensecrime.com

Lead kép: tanmoyworld.com