Június 23. Vasárnap, Szidónia, Zolna

Floridában a hideg miatt leguánok potyognak a fákról

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Ha azt mondjuk, Florida, akkor ami elsőre eszünkbe jut, az a meleg, a nyár, a tengerpart és a pálmafák. És igazunk is van, hiszen ezen a területen többnyire inkább a hurrikánok és a heves viharok okoznak gondot.

kép: westtnewss.com

Ha a hőmérséklettel baj van, az többnyire a forróság miatt, most azonban a szélsőséges időjárási jelenségek korát éljük, így azon sem kell meglepődni, hogy Floridában is 1-9°C körüli hőmérsékleteket mérnek.

kép: orlando sentinel

Igaz, ez nem nap közbeni adat, és az is igaz, hogy idehaza ez nem számít olyan nagyon hidegnek, de Florida élővilága nem kifejezetten ehhez van hozzászokva, hiába fordulhatnak elő ilyen alacsony értékek is.

Ennek megfelelően a lakosság figyelmét felhívták a veszélyre, hogy leguánok potyoghatnak a fákról. Az állatoknak alapvetően nincsen baja, de mivel hidegvérűek, az alacsony hőmérsékletben alszanak, de ilyenkor már a kapaszkodásukat elősegítő funkciók is elmaradnak.

kép: bloximages.chicago2.vip.townnews.com

Azt is kiemelték, hogy a lezuhanó állatok nem halottak, pusztán alszanak, vagyis nem szabad bántani őket, inkább csak biztonságba helyezni. Ugyanakkor sajnos a zuhanást nem minden állat ússza meg ép bőrrel, vagy éli túl.

kép: GREG LOVETT-THE PALM BEACH POST

lead kép: Joe Cavaretta-South Florida Sun-Sentinel via AP