Június 20. Csütörtök, Rafael

Eunice Dudley-t is felülmúlta, és máris jön Franklin

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Dudley sem volt éppen kíméletes Európával, de Eunice rajta is túltett. Nem csak a heves esőzésekkel, hanem a durva szélviharral is, mely a viharciklonnal érkezett, és Hollandia, Németország, valamint természetesen Írország és Nagy Britannia életét keserítette meg erőteljesen.

Dél-Angliában abszolút szélrekordot hozott a viharciklon, itt 196 km/h-ás szelet sikerült regisztrálni. Persze sok más terület is komoly szélviharral küszködött, az O2 aréna, mely Londonban található jó pár panelt elvesztett a tetejéből.

kép: Rasid Necati Aslim - ANADOLU AGENCY - Anadolu Agency via AFP

A fák, villanyoszlopok sem állhattak ellen Eunice haragjának. Áramkimaradásokkal is számolni kellett, de Németországban és Hollandiában több területen a fák az utakra, sorházakra dőltek. A viharos szél mellett a felkorbácsolt hullámok és a vihardagály is jelentős károkat generált.

Már Dudley és Eunice is egymás sarkát taposta, de vasárnapra Franklin is megérkezett az európai partokhoz, a maga orkán erejű szeleivel. Ez pedig azt jelenti, hogy azok a fák, melyek képesek voltak ellen állni az előző viharoknak, de csak éppen hogy, most az újabb roham hatására már fel fogják adni a küzdelmet. Franklin ráadásul jelentős mennyiségű csapadékot is hoz magával.

kép: Remko de Waal - ANP - AFP

lead kép: Remko de Waal - ANP - AFP