Június 15. Szombat, Jolán, Vid

Batsirai gyilkos ütéssel terítette le Madagaszkárt - egész falvakat tett a földdel egyenlővé

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Ana ment, Batsirai jött, és Madagaszkár megint a rövidebbet húzta. Az idei szezon második nevezett vihara ugyanis nem volt olyan kegyes, mint Ana, és nem pusztán trópusi depresszió formájában érkezett a szigetre.

kép: RIJASOLO - AFP

Bár a Saffir-Shimpshon féle skála a hurrikánok, vagyis az egyesült államokban jellemző ciklonok skálázására szolgál, Batsirai erejének szemléltetésére is alkalmas. A ciklon 3-as erősséggel érkezett Madagaszkár szárazföldi részére.

kép: RIJASOLO - AFP

Ahogyan arra számítani lehetett, az Ana által megtépázott sziget Batsirai ostromának megadta magát. Több falu is szinte teljes egészében elpusztult, sem ép ház, sem infrastruktúra nemigen maradt épen.

A szelek mellett a felkorbácsolt hullámok is komoly pusztítást végeztek a part menti területeken és persze a hajókban is.

kép: Vortix

Batsirai eddig 6 halálos áldozatot szedett, de a helyi hatóságok nem áltatják magukat, a rombolást elnézve a romok alatt szinte biztosan több holttestet is találnak majd. A jó hír, hogy Madagaszkárt elhagyva a ciklon már a nyílt víz felett marad - legalábbis az előrejelzések alapján.

kép: cycloneoi.com

lead kép: cycloneoi.com