Július 27. Szombat, Liliána, Olga

300 mm csapadék 6 óra alatt Ausztráliában

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Ausztrália sem mentes a szélsőséges időjárási jelenségektől. Most éppen az esővel gyűlt meg a bajuk, egészen pontosan Queensland államnak, ahol 6 óra leforgása alatt 300 mm csapadékot regisztráltak a szakemberek.

kép: floodlist.com

A döbbenetes mennyiség azonban nem a teljes adat, Mount Wolvi 24 óra alatt 424 mm-t regisztrált, de sok helyen mértek 300 mm feletti csapadékmennyiséget február 22-én. A ténylegesen lehullott mennyiség azonban ennél is több, hiszen másnap az esőzések - bár kisebb intenzitással, de tovább folytatódtak.

kép: Jono Searle-AAP

Az esőzések hatására több út is járhatatlanná vált, a döbbenetes mennyiségű csapadék nem csak villámáradásokat, hanem a folyók áradását is magával hozta.

A helyi tűzoltóság 100-nál is több segélykérésre reagált, eddig sérültekről nem érkeztek jelentések, de 10 személyt eltűntként tartanak nyilván. Egy halott nő ügyében nyomoz a helyi rendőrség, akit a járművében találtak az áradásban, egy park közelében.

kép: Dean Lewins-AAP

A hatóságok a helyzetre való tekintettel arra kérték a lakosokat, hogy ha lehet, akkor ne induljanak útnak, hanem maradjanak otthon, és tegyék meg a kellő óvintézkedéseket a vízzel szemben.

kép: Claytons Towing

lead kép: Peter Lalor